OM

OSS

Formgivare Elin Skogberg (f.d. Sandholm) grundade sömnadsateljé e/s design i januari år 2012. Verksamheten fokuserar idag på multifunktionella kvinnokläder med inriktning på mångsidighet och kvalitet.

I dagens konsumtionssamhälle har kläder en väldigt kort livscykel.

e/s design strävar efter att designa kläder som kan förändras efter kroppstyp, personlighet och tillställning och därmed användas om och om igen i många år. Vi vill motarbeta det så kallade "snabba modet" där kläder förkastas med några månaders intervaller och istället bidra med något mer långlivat, vilket i längden gynnar både den personliga ekonomin och i långa loppet även miljön.

 

Artistiskt, modernt och levande.  Silhuetterna på kläderna är klassiska med en touch av modernt hantverk där kvalitativa material, lämpliga sömnadstekniska lösningar och smarta konstruktioner går före mode och trender. Vi uppskattar det traditionella hantverket där produkter tillverkas med hjärtat men anser samtidigt att hantverket kan och bör utvecklas och anpassas till samhället omkring oss.

ELIN 

SKOGBERG

– finlandssvensk med rötterna i Raseborg och med ett brinnande intresse för klädsömnad och -konstruktion.

Sedan barnsben har kläder, sömnad och att producera med händerna intresserat mig och drömmen om att driva ett eget företag inom klädbranschen vuxit sig allt starkare. Valet att studera kläddesign föll sig därför naturligt och våren 2011 avslutade jag fyra år av designstudier vid Yrkeshögskolan Novia i Åbo med titeln Formgivare Yh som resultat.

Efter några lärorika år som designassistent i Helsingfors grundade jag företaget e/s design. Verksamheten började som en hobby i form av en traditionell sömnadsateljé med huvudsakligen korrigeringsarbeten samt skräddarsydda brudklänningar och festplagg. Under det senaste året har jag fokuserat mer på min dröm om att konstruera och producera egna kvinnokläder och i mars år 2016  tog jag ett stort kliv mot målet genom att lansera en egen nätbutik – www-esdesign.fi

Tack vare mitt stora intresse för mönsterkonstruktion och hållbar livsstil har verksamheten inriktat sig på multifunktionella kläder där kvalitet, mångsidighet och etisk tillverkning är viktigare än mode och trender. Hela processen att skapa något bärbart av tyg fascinerar mig och alla plagg designas, konstrueras och sys i min egen ateljé i Karis, där jag även tar emot praktikanter för att sprida kunskap kring klädtillverkning.

Syateljé e/s design strävar efter att tillverka kläder som inte endast berättar något om dig som person utan även lever med dig, förändras med dig och fungerar i praktiken utan att estetiken faller i glömska.

 

Min passion för kläder och kvalitet sprider jag även via bloggen Kläder & Kvalitet  (www.kladerochkvalitet.com) samt under föreläsningar i Svenskfinland.

VÅR

STUDIO

Valsverksvägen 30 A 11, 10410 Raseborg /FINLAND

”Adjust the clothes to fit your body, not your body to fit the clothes”

Vi tror på att anpassa kläderna efter kroppen, inte tvärtom. Allt designarbete sker i vår egen studio i Åminne/Karis. Så även tillverkningen och inpackningen av produkterna. Vi välkomnar därför alla kunder till studion för kundmöten och provningar där vi kan erbjuda flera färgalternativ och måttanpassade version av alla våra produkter.

För att undvika överproduktion tillverkar alla produkter enligt beställning. Produktionstiden är därför 2-3 arbetsveckor. Har du ett event som närmar sig – tveka inte att kontakta oss. Vi har vanligtvis möjlighet att påskynda produktionen vid behov.

Om du inte har möjlighet att besöka oss i studion så lanserar vi inom november år 2019 en ny tjänst som möjliggör måttanpassade plagg på distans. Läs mer >>

HEM

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
Studio address
Valsverksvägen 30 A 11
10410 Raseborg/FINLAND
Delivery Address
Ryttaregatan 30 
10300 Karis/FINLAND

© 2015 by Elin Sandholm. Senaste uppdatering 28.10.2019

MÅTTANPASSADE KLÄDER UTAN EXTRA KOSTNAD